• Ваш кошик порожній!

ШАФРАН 1 грамм

Артикул:9400039
Немає відгуків
ШАФРАН 1 грамм
220 грн
Liqpay
Оплата LiqPAY
online на сайті
 
Забрати з магазину
Забрати з магазину
Адреса: м.Одеса, вул.Жуковського 17
 
Нова пошта по Україні
Нова пошта
по Україні та за кордон
від 70 грн ok
Укрпошта
Ukrposhta
по Україні та за кордон
від 45 грн ok

Опис ШАФРАН 1 грамм

Шафран - це висушені рильця товкачиків пурпурного крокусу (Crocus sativus), який масово цвіте тільки 10-15 днів в році, а тривалість цвітіння кожної квітки складає 2-3 дні. Для збору кольорів і обробки товкачиків крокусу використовується виключно ручна праця. Знімають квітки крокусів, що тільки розпустилися, в суху сонячну погоду. Потім із зібраних кольорів вищипують рильця, яких в одній квітці міститься всього 3 штуки. Якість шафрану залежить від швидкості збору і сушки. Щоб отримати кілограм шафрану, треба удосвіта, поки сонце не висушило товкачики, зібрати близько 150 000 кольорів. З поля площею в один гектар навіть найпрофесійнішим збирачам вдається отримувати від 8 до 12 кг готового шафрану залежно від погоди і урожаю. На 1 г шафрану доводиться 450-500 рилець - це 2 повних чайних ложки цілих рилець або 0,5 чайної ложки мелених. 1 гектар плантації шафрану в перший рік дає 6 кг прянощам, в другій - вже 20 кг

Через дорожнечу цієї спеції шафран в усі віки підробляли: підмішували інші рослини, схожі за кольором, розбавляли тичинками крокусів, що не мають власного запаху, покривали рильця гліцерином, щоб збільшити їх вагу і об'єм, замінювали рильцями диких крокусів або навіть різаним, фарбованим і ароматизованим папером. З цих причин не варто купувати мелений шафран. В середні віки у торговців підробним шафраном конфісковували майно і спалювали товар, а іноді спалювали і їх самих.

Хімічний склад шафрану

Шафран містить певну кількість калорій - в 100 г 310 ккал, проте вживають його в дуже малих кількостях, тому на калорійність раціону він не робить ніякого впливу.

Шафран багатий білками і жирами, але найбільше в нім корисних вуглеводів - майже 62%; є харчові волокна і насичені жирні кислоти; вітаміни - А, З, групи В; мінерали: калій (його в шафрані величезна кількість), магній, фосфор, натрій, кальцій, залізо, цинк, мідь, марганець, селен. Рильця шафрану містять 0,34% ефірної олії, жирна олія, камедь, фарбувальні речовини і флавоноїди. Фарбувальні властивості шафрану обумовлені наявністю каротиноїдів, особливо глікозиду кроцину, а також альфа і бета-каротину, ликопина.

Корисні властивості шафрану, застосування і протипоказання

За 4000 років використання шафрану була виявлена його ефективність при лікуванні 90 захворювань!

Шафран - мабуть, єдині прянощі, ціна на яку скільки-небудь відчутно не знизилася з часів Середньовіччя. Фунт високоякісного шафрану і сьогодні порівняємо з вартістю хорошого арабського скакуна. У чому ж секрет "нев'янучої" цінності і популярності цих унікальних прянощів, якими навіть в наше століття "генної інженерії" і "високих технологій" робиться щорічно у всьому світі не більше 200-300 тонн? Це при тому, що виробників справжнього шафрану сьогодні у світі предостатньо. Виробництво шафрану в промислових масштабах, окрім Ірану, налагоджене в Греції, Іспанії, Франції, Італії, Туреччині, Пакистані, Новій Зеландії, США, Китаї, Японії і навіть в закавказьких державах.

Цілющі властивості мають саме рильця, вони ж використовуються і в кулінарії, хоча і в квітках, і в листі шафрану теж є корисні речовини. Шафран має властивості потужного антиоксиданту : деякі сучасні дослідження показують, що його вживання може в 5-8 разів прискорити процес

Шафран з успіхом застосовується в лікуванні онкології, причому уповільнює розвиток пухлин навіть при III - IV стадіях раку; очищає і оновлює клітини крові, зміцнює посудини і серце; покращує активність мозку, стимулюючи зростання і оновлення нервової тканини - для цього його приймають з гарячим молоком; допомагає лікувати неврози, безсоння і головний біль - з ним роблять примочки; чинить тонізуючу і антиоксидантну дію; сприяє відновленню зору.

При сечокам'яній і желчнокаменной хворобі приймають шафран з медом - це допомагає дробити і виводити камені; шафран виводить зайву жовч; зменшує дію радіації і омолоджує увесь організм; чинить спазмолітичну і вітрогонну дію; полегшує болі при місячних; зміцнює чоловічу статеву сферу; допомагає лікувати алергію і алкогольну залежність. Зовнішньо шафран застосовується при лікуванні шкірних хвороб, пухлин і опіків.

Ефірна олія шафрану теж допомагає лікувати і попереджати багато хвороб: воно робить сечогінне

Унікальні лікувальні властивості шафрану не раз підтверджувалися сучасними науковими дослідженнями: багато учених вважають, що 4/5 усіх відомих на сьогодні захворювань можна лікувати за допомогою шафрану, використовуючи його, як основний або допоміжний засіб. Найпростіше вживати настій рыльцев - робити це потрібно регулярно, і тоді самопочуття покращає, а хвороба відступить надовго.

Увага! Шафран, прийнятий з вином, посилює сп'яніння. Надмірна доза шафрану може привести до сильного збудження і напруги органів чуття. Надлишок шафрану може не лише зіпсувати блюдо, але і привести до отруєння. Всього декілька грамів свіжого, якісного шафрану - летальна доза! Такий сильний тонізуючий засіб, як шафран, протипоказано вагітним.

Настій з рилець крокусу (шафранова настоянка) містить каротин, тіамін, рибофламин, флавоноїди, кальцій, фосфор та ін. біологічно активні компоненти.

Настій готують майже як звичайний чай: на ½ л окропу беруть не більше 15 сухих ниток шафрану і заварюють в чайнику - скляному, емальованому або фарфоровому. Спочатку чайник обполіскують крутим окропом, потім кладуть нитки, заливають склянкою окропу, перемішують і 3-5 хвилин нагрівають на слабкому вогні. Потім додають ще 2 склянки води, і через деякий час знімають з вогню - рідина не повинна кипіти. Коли нитки шафрану опустяться на дно, шафрановий чай можна вважати готовим: його п'ють 3 рази в день, по склянці за півгодини до їди. Заварювати нитці можна 2 рази.


При багатьох очних захворюваннях використовують наступний рецепт: 5 висушених ниток шафрану розтирають в порошок і змішують 1: 1 з трояндовою водою. Кашкою протирають очі, потім промивають їх чистою водою - цей засіб вважається дуже ефективним. При нирковокам'яній хворобі приймають порошок ниток шафрану з медом. Мед (100 г) розтоплюють на водяній лазні, додають порошок з 50-ти висушених ниток, ретельно перемішують і приймають 2ст.л. 3 раза на день.

Такий же настій приймають при сечокам'яній хворобі, але по 1 ст.л.


У косметології шафран теж застосовується: він покращує структуру шкіри, пом'якшує шкіру і зволожує; зберігає вологу - багато виробників косметики додають шафран в креми для особи і тіла, бальзами, маски, гелі, шампуні та ін.


Звичайно, косметика з шафраном теж коштує недешево - якщо засіб недорогий, то, швидше за все, це підробка.


У домашніх умовах теж можна використати шафран в догляді за шкірою.


Маска з шафраном, сметаною і медом (все по 1 ч.л.) освіжає і пожвавлює шкіру обличчя, що потьмяніла і втомлену. Інгредієнти змішують і на 20-30 хвилин наносять суміш на очищену особу. Змивають теплою водою.

Відгуки ШАФРАН 1 грамм

Рекомендовані товари

8010023
Кардамон зерна 1000грам

Зерна (содержимое) зеленых коробочек кардамона. пр-во Индия. Кардамон считается самой доро..

9410003
Чёрная горчица 100грамм.

 Black Mustard Чёрная горчица производство Индия 2017г. 100грамм. К горчице относятся н..

9410009
Корица (касия) в стручках, Далчини производство Индия

 Cinnamon Whole Корица (касия) в стручках, Далчини производство Индия 2017г. 100грамм.Аром..

ШАФРАН 1 грамм