"Приправи", "спеції", "прянощі" - ці слова міцно увійшли в наш кухонний ужиток, і часто ми навіть не замислюємося про їхнє справжнє значення. Насправді ж тема, що стосується спецій – їхньої історії, пряно-ароматичних якостей та тонкощів використання в кулінарії, – широка та надзвичайно цікава.
У наші дні спеції, прянощі та приправи настільки глибоко увійшли до кулінарних традицій практично всіх народів світу, що без них важко уявити їх існування. Вживання різних частин пряних рослин поступово перетворилося з кулінарної традиції на життєву необхідність. Тільки точно знаючи всі необхідні компоненти різних пряних сумішей та соусів, їх пропорції для тієї чи іншої страви, можна надати готовій їжі тонкий, вишуканий аромат, зробити її апетитною та корисною.
Книга Б. Сахарова навчить читача правильно використовувати прянощі, що є у продажу, познайомить з пряними рослинами всього світу, в тому числі і нашої країни. У збудованій на кшталт міні-енциклопедії книзі докладно описані окремі прянощі та пряно-ароматичні трави із зазначенням їх смакових особливостей та використання в кулінарії. Наведено опис понад 60 найбільш популярних прянощів і приблизно стільки ж рецептів із різних кухонь народів світу. Також у книзі представлена класифікація пряних рослин. Дана праця познайомить вас із властивостями, якістю, значенням, застосуванням, нормами та правилами вживання окремих видів прянощів, наводить приклади їх поєднання з їжею та один з одним.